Sveikuoliški Rojaus Daržo rutuliukai

Žinote, kas man labiausiai patinka, kai gaminu ir pasidalinu eksperimentu? Tai, kad ir Jūs įsikvepiate bandyti, ieškoti, atrasti, kurti ir ragauti… o paskui pasidalinti!

Didžiausias džiaugsmas gauti atsiliepimus iš Jūsų, kad gaminate, kas pavyksta, kad išbandote, kad atrandate, kad ĮSIKVEPIATE!

Viskas gali prasidėti nuo maisto, nuo to, kad norite ne tik sau skaniai ir sveikai pagaminti, bet norite nudžiuginti kitus…

 

Happiness is only real when shared.

Kartais taip norisi kažko nelabai nuodėmingo, mažo, gardaus prie arbatos ar kavos.. Tam labiausiai tinka sveikuoliški firminiai rutuliukai, kurių esu pridariusi turbūt jau tūkstančius 🙂

Šį kartą fainuolė Paulė įsikvėpusi puolė gaminti ir štai rezultate – skanūs, išvaizdūs, sveiki rutuliukai.

Jums prireiks:

1 1/2 puodelio kokoso drožlių
~12 datulių (šviežių arba džiovintų, apie 15min. mirkytų šiltame vandenyje)
1 šaukšto riešutų sviesto
2-3 šaukštų kerobo miltelių (galima pakeisti kakava)
Pasirinktinai – chia, kanapių, sezamo ar kt. sėklų

Eiga:
1. Jei kokoso drožlės ne smulkios, o stambesnės, susmulkiname jas kombaine iki trupinių;
2. Dedame visus likusius ingredientus ir malame, kol susiformuos viena lipni masė (jei labai sunkiai malasi, galima įpilti šauktą vandens);
3. Dedame masę į šaldiklį 10-15min., kad formuojant rutuliukus masė labai neliptų prie rankų;
4. Formuojame rutuliukus (švelniai sukant tarp rankų) ir apvoliojame juos pasirinktose sėklose ar kerobo/kakavos milteliuose;
5. Suformuotus rutuliukus dedame ~30min. į šaldiklį, kad sutvirtėtų (nebūtina, galima ir iš kart valgyti:))
Laikyti šaldytuve arba šaldiklyje.

Įsigyk

Įsigyk "Emocijos tavo lėkštėje" knygą jau dabar!

Įsigyti dabar