Turite visą moliūgą? Tad į blynus ir į troškinį.

-Blynų, blynų, blynų! Šaukė mano krikšto dukra ryte. Ir norėjo būtent bulvių blynų, tad  teko suktis, nes jų aš neturėjau. Bet šaldytuve buvo močiutės moliūgėlis. Pasikuičiau stalčiuose ir surezgiau tokį variantą:

12735603_10206185066928769_235666356_n

 

Visų pirma, moliūgą susmulkinau su “S” formos smulkintuvu, atrodė kaip tarkuota masė. Suplaukiau kiaušinius ir viską sudėjau į vieną indą. Sumaišiau su maišykle iki grietinės konsistencijos. Gautą masę kepti ant pvz. kokosų aliejaus ir nusausinti ant popierinio rankšluosčio. Pagardinti galima įvairiai, pvz.: klevų sirupu, agavų sirupu, medumi, grietine. Aš gardinau: graikišku jorgutu su medumi ir aguonomis. Skanu!

P.S. nėra patys sveikiausi blyneliai, nes naudojau baltus miltus. Taip jau buvo. Galite naudoti kitokius miltus, jei turėsite, nes aš tuo metu neturėjau 🙂

O ką dar galima padaryti iš moliūgo, kuris liko nepanaudotas? O gi troškinį su įvairiomis kruopomis. Man patinka su raudonaisiais lešiais. Tokiam paprastam patiekalui jums tereikės:

Išverdam lęšius ir pakepinam ant kokosų ar kitokio aliejaus imbierą, morkas, moliūgą. Sudedame lęšius, ryžių grietinėlę, tahini pastą bei kitus prieskonius. Viską sudėjau į išskaptuotą moliūgą ir pakaitinau orkaitėje kokias  15 – 20 min.Nebijokite keisti ingridientus ir eksperimentuoti virtuvėje.

12714422_10206156358051065_307130809_n

 

Įsigyk

Įsigyk "Emocijos tavo lėkštėje" knygą jau dabar!

Įsigyti dabar