0
skanus receptai is bolovines balandos_sveika mityba receptai

Bolivinė balanda (kinva) su saldžiąja bulve

Šios karštos arba šaltos salotos yra labai paprastos, skanios, maistingos ir nors gaunate daug baltymų tikrai neapsunkstate nuo tokio maisto. Įsitikinkite patys! 🙂

 

Ingredientai:

  • 100 g kinvos
  • 1 salžioji bulvė
  • šiek tiek saulėgrąžų daigų, špinatų ar kitų mėgstamų “žolių” (nebūtina naudoti, jei nemėgstate)
  • sauja rukolos
  • 10 mažų pomidoriukų
  • padažui: aliejaus, citrinos, druskos, medaus, garstyčių

Paruošimas:

 

  1. Išvirti kinvą ~ 15 min (1 dalis kinvos: 2 dalys vandens);
  2. Išvirti ir pakepinti arba tik išvirti saldžiają bulvę (jei virsite supjausčius kubeliais tai išvirs per 8min);
  3. Paruoškite žalėsius, kuriuos įmaišysite į kinvą (špinatai, rukola, daigai);
  4. Supjaustykite per pusę pomidoriukus ir dėkite kartu su žalėsiais;
  5. Padarykite padažą: šlakelis aliejaus, šiek tiek citrinos, garstyčių, medaus ir druskos. Paragaukite ir atraskite sau labiausiai tinkantį padažo skonį.
  6. Išvirus kinvai, bulvei – viską sumaišykite kartu ir užpilkite padažo.

Skanaus mielieji! Ši kinva viena mėgstamiausių ir geriausiai virškinamų 🙂

 

#receptai #kinva #bolivinebalanda #rojausdarzas #lengva #veganiskaspatiekalas #veganiskas #vegetariskas

Daigai: žali žali

Indai: Rojaus Molis

Facebook Komentarai