Humusas ir kaip eksperimentuoti virtuvėje

Kuo man itin patinka vegetariška mityba, tai kad čia tikrai sunku sugadinti patiekalą. Na nebent jau tikrai labai nesiseka darbuotis virtuvėje. Jei turi bent šiek tiek žinių, tai tikrai su vegetariškais patiekalais viskas daug paprasčiau nei gali pasirodyti.

Kažkodėl humusas mano mityboje atsiranda etapais. Kartais aš jo labai noriu ir daug gaminu, o kartais tiesiog užmirštu mėnesiui.

Humusas yra tas patiekaliukas, kurio niekada nesu gaminusi pagal kokį nors special receptą. Visada eksperimentuoju iš to, ką turiu ir gaunasi visada įdomiai, skaniai ir vis kitaip.

Kai pasidarau humusą, jį naudoju:

 

Kaip matote labai jau universalus dalykas 🙂

Paskutinįjį kartą dariau humusą ir pasigailėjau, kad neskaičiavau tikslių kiekių, nes man jis pasirodė tobulas.

Bet Jūs tiesiog pabandykite eksperimentuoti ir pamatysite kaip gerai viskas gaunasi, paragaukite ir koreguokite visada pagal save, nes tik Jūs tiksliai žinote, kokio skonio norite.

Tą kartą naudojau:

Konsistencija irgi darykite tokią, kokią labiausiai mėgstate valgyti.

Skanaus ir sėkmės eksperimentuojant! Tai yra pati smagiausia dalis virtuvėje 🙂