Idėjos ką kepti ant laužo (pirma dalis)

Kai toks nuostabus pavasaris, norisi kuo daugiau laiko praleisti gamtoje! Su draugais, bičiuliais ir šeima iškylauti ir mėgautis skaniu maistu :))

Šio pavasario mano kepinių ant laužo atradimas – įdaryti bananai! Jie žinoma sužavėjo mane paprastumu, o kai paragavau ir skoniu, nes tikrai pavyko puikūs.

Vėliau tikiuosi skanių atradimų, kuriuos galima kepti ant laužo daugės, sąrašas bus papildomas, bet pradžioje apie skaniuosius keptus bananus ir daržoves..

Ant laužo keptos daržovės

(visi kiekiai pagal tai, kaip jums norisi, nėra griežtų taisyklių) :

Daržoves gerai nuplauti. Papriką supjaustyti gabaliukais, kukurūzus perpjauti (galima ir nepjauti), saldžią bulvę nuskusti ir supjaustyti šiaudeliais. Prijungti pievagrybius ir viską sumaišyti su augaliniu aliejumi ir mėgstamais prieskoniais, druska. Viską gerai išmaišyti ir leisti šiek tiek pasimarinuoti.

Kepti ant specialios daržovėms skirtos keptuvės arba folijoje. Jeigu kepsite tik folijoje, kai daržovės suminkštės, foliją subadykite šakute, kad išbėgtų dalis sulčių.

Kepti įdaryti bananai. 5 skoniai

Pirmiausia, kaip tinkamai paruošti bananus.

Juos nuplauti. Su peiliuku atsargiai pjauti išilgai pe visą žievę ir bananą (neperpjautu kitos banano žievės pusės, ant kurios guli bananas).

Atsiranda pakankamai daug erdvės sudėti per vidurį norimus priedus.

Šį kartą mano siūlomi 5 skoniai:

(P.S. galimos ir kitokios variacijos)

Bananus atsargiai susukite į kepimo popierių ir dar į foliją. Kepti ant žarijų. Arba ant grotelių virš ugnies. Užtenka apie 10min ar net trumpiau priklausomai nuo žarijų kaitrumo. Bet ilgiau tikrai nereikia, nes bananas labai greitai pradės virti 🙂

Įsigyk

Įsigyk "Emocijos tavo lėkštėje" knygą jau dabar!

Įsigyti dabar