Kalafiorų ir morkų sriuba

Trinta kalafiorų ir morkų sriuba

Labai stebiuosi, kai žmonės stovyklose labai giria sriubas, kurias gaminu iš intucijos. Kažkaip pati nelabai mėgstu jas, bet puikiausiai gaunasi, todėl supratau, jog svarbiausia gaminti su MEILE, pasitikėjimu ir džiaugsmu 🙂

Ingredientai:

  • 5 vnt morkų;
  • 500 g kalafioro;
  • žiupsnelio prieskonių: cinamono, druskos, ciberžolės, o jei mėgstate – kumino;
  • augalinio sultinio;
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 500 ml augalinio pieno

papuošimui ir papildomam skoniui:

  • keli pievagrybiai
  • salieras
  • druska
  • kalendra
Paruošimas:
  1. Išvirti morkas, kalafiorą augaliniame sultinyje;
  2. Kai išvirsite, pilkite augalinį pieną, jei trūksta – vandens ir sutrinkite trintuvu.
  3. Dėkite prieskonius, citriną ir gerai išmaišykite.
  4. Pasikepinkite smulkiais griežinėliais supjaustytą salierą ir peivagrybius, pabarstykite druska.
  5. Berkite ant griubos salierus su pievagrybiais bei pasmulkinta kalendrą.

Šalia puikiai tiks skrebutis ar duonos riekelė.

Skanaus ir į sveikatą! Nepamiršk mėgautis!

Indai: Rojaus Molis

#sriuba #darzoves #receptas #veganiskas #vegetariskipietus #rojausdarzas