Labai stebiuosi, kai žmonės stovyklose labai giria sriubas, kurias gaminu iš intucijos. Kažkaip pati nelabai mėgstu jas, bet puikiausiai gaunasi, todėl supratau, jog svarbiausia gaminti su MEILE, pasitikėjimu ir džiaugsmu 🙂
Ingredientai:
5 vnt morkų;
500 g kalafioro;
žiupsnelio prieskonių: cinamono, druskos, ciberžolės, o jei mėgstate – kumino;
augalinio sultinio;
1 v.š. citrinos sulčių
500 ml augalinio pieno
papuošimui ir papildomam skoniui:
keli pievagrybiai
salieras
druska
kalendra
Paruošimas:
Išvirti morkas, kalafiorą augaliniame sultinyje;
Kai išvirsite, pilkite augalinį pieną, jei trūksta – vandens ir sutrinkite trintuvu.
Dėkite prieskonius, citriną ir gerai išmaišykite.
Pasikepinkite smulkiais griežinėliais supjaustytą salierą ir peivagrybius, pabarstykite druska.
Berkite ant griubos salierus su pievagrybiais bei pasmulkinta kalendrą.