Kalafiorų ir sūrio apkepas

Kalafiorų ir sūrio apkepas
 
Pirmą kartą gaminau tokį apkepą norėdama tiesiog sunaudoti kalafiorą, tačiau likau nustebusi, nes paįvairino mitybą ir tikrai patiko! Galima daryti su bet kokiomis daržovėmis.
Ingredientai:
  • 1,5 kg kalafioro galvos;
  • 0,5 l pieno (naudojau augalinį sojų nesaldintą);
  • 0,5 l vandens;
  • 200 ml neriebios grietinėlės;
  • 200 g fermentinio ar veganiško sūrio;
  • 4 skiltelių česnako;
  • sviesto formai ištepti;
  • muskato riešuto, druskos.
Gaminam:
1.Į puodą supilkite vandenį ir pieną, berkite druskos, sudėkite žiedynais suskirstytą žiedinį kopūstą ir virkite 3-4 minutes. Nepervirkite, kad neištižtų. 
2. Nukoškite kopūstus ir sudėkite į kepimo indą, išteptą sviestu. 
3. Grietinėlę sumaišykite su puse tarkuoto sūrio, berkite muskato riešuto, sudėkite smulkintus česnakus. Užliekite žiedinius kopūstus šiuo mišiniu ir dėkite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 10 min.
4. Ištraukite patiekalą iš orkaitės, apibarstykite likusiu sūriu ir dėkite kepti dar 10-15 min., kol sūris gražiai išsilydys.
*Nuotraukoje naudojau papuošimui žirnelius ir pupeles, kurie visai derėjo prie apkepo 🙂
Vaišinkite save ir kitus!
Skanaus!
#rojausdarzas #receptai #kalafioras #apkepas #kalafioruapkepas #darzoviupatiekalas