Pirmą kartą gaminau tokį apkepą norėdama tiesiog sunaudoti kalafiorą, tačiau likau nustebusi, nes paįvairino mitybą ir tikrai patiko! Galima daryti su bet kokiomis daržovėmis.
Ingredientai:
1,5 kg kalafioro galvos;
0,5 l pieno (naudojau augalinį sojų nesaldintą);
0,5 l vandens;
200 ml neriebios grietinėlės;
200 g fermentinio ar veganiško sūrio;
4 skiltelių česnako;
sviesto formai ištepti;
muskato riešuto, druskos.
Gaminam:
1.Į puodą supilkite vandenį ir pieną, berkite druskos, sudėkite žiedynais suskirstytą žiedinį kopūstą ir virkite 3-4 minutes. Nepervirkite, kad neištižtų.
2. Nukoškite kopūstus ir sudėkite į kepimo indą, išteptą sviestu.
3. Grietinėlę sumaišykite su puse tarkuoto sūrio, berkite muskato riešuto, sudėkite smulkintus česnakus. Užliekite žiedinius kopūstus šiuo mišiniu ir dėkite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite 10 min.
4. Ištraukite patiekalą iš orkaitės, apibarstykite likusiu sūriu ir dėkite kepti dar 10-15 min., kol sūris gražiai išsilydys.
*Nuotraukoje naudojau papuošimui žirnelius ir pupeles, kurie visai derėjo prie apkepo 🙂