NORI SPINDĖTI? TAU REIKIA SPINDULINIŲ PUPUOLIŲ!
…sudykit ir draugaujam, ką?…
❤ Mėgstamiausios best of the best mung pupelės arba spindulinės pupuolės. Abu pavadinimai labai gražūs. Dalinuosi, nes čia yra TAIP PAPRASTA ir TAIP NAUDINGA, kad visi turit pabandyt 🙂
Tikrai labai paprasta sudaiginti: tiesiog užmerkite iš vakaro, ryte nupilkite vandenį, padėkite sausai pvz ant sietelio ir laukite, kol sudygs. Galima praskalauti kelis kartus dienoje ir taip laikyti, kol išlįs daigeliai, o su daigeliais, patikėkit, vitaminų, mineralų gausa taip pat stipriai išauga!
Tokiu šiltu metu pupuolės labai greitai sudygsta. Nereikės net poros dienų.
Mano brolis šiaip ne taip paragavo ir sakė: o… geras… čia kaip žirniai :))))
O jei rimtai… viskas nuosekliau ir plačiau apačioje.
100 g SUDAIGINTŲ mung pupelių yra:
30 kcal
5.9 g angliavandenių
0.2 g riebalų
3 g baltymų
1.8 g skaidulų
Šios pupelės gerai virškinamos, nesukelia pilvo pūtimo. Man asmeniškai jos patinka, nes yra greitai sudygstančios, skanios ir universalios, t.y. aš jas ne tik dedu į patiekalus, kokteilius ir papuošimus,bet ir naudoju kaip užkandį ar kai labai norisi pakramsnoti. Traškumas gali priminti popkornus!
Jos dar ir nuostabios, nes omega 3 ir 6 balansas yra būtent toks, kokio mums reikia 🙂 kaip teigia nutritiondata šaltinis: Omega-3 16.0mg ,Omega-6 42.0mg. (Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) rekomenduojamas omega-6 ir omega-3 riebalų rūgščių santykis yra 2:1–5:1.)
“Munguolės” išsiskiria vitamino K kiekiu, t.y. 41% paros normos.
O apie ką vitaminas K????
Jis organizme palaiko normalų kraujo krešėjimą, dalyvauja organizmo regeneracijos procesuose, didina atsparumą infekcijoms, skatina raumenų veiklą, palaiko vyresnių žmonių kaulų stiprumą, gali sumažinti osteoporozės riziką, būtinas normaliai inkstų veiklai.
Paruošimas
Mirkyti apie 4-8 val., virti apie 30-40 min., proporcija su vandeniu 1:3. Išverda ir trumpiau pamirkius, bet gali reikėti virti ilgiau, visada virimo laiką pasitikslinam pagal tai, kiek laiko mirkėme, o galite tiesiog ragaujant nuspręsti, kiek virti. LABAI SVARBU, kad išliktų kramtomos, nesuvirusios pupelės
Pupuoles išmirkyti vandenyje (apie 8-12 valandų), sudygsta per 1-2 dienas. Sakoma, kad skanesnės, kai daiginamos tamsoje.
Sudaigintas galima valgyti žalias arba trumpai pakepinti. Aš labai mėgstu dėti į salotas, sriubą (kai išverda), pabarstyti ant troškinio ar sumuštinio.
Kadangi dažnai žmonės sako, jog ankštiniai sunkiai virškinami arba pučia pilvą, rekomenduoju išbandyti naudoti prieskonius, kurie gerina virškinimą, mažina pilvo pūtimą ir taip pat turi sveikatinančių bei skoninių savybių:
ciberžolė, imbieras, kmynai, kuminas, pankolis, kalendra…
SUDAIGINTOSE mung pupelėse visko tikrai daug gero, todėl jei norisi daugiau, paskaitykite čia:
http://nutritiondata.self.com/…/vegetables-and-veget…/2333/2