Apie kinva jau kalbėta ne kartą. Ji – nereali. Jei vadovaujatės 4 skirtingų dienų taisykle – Jums košių, kruopų įvairovė turėtų būti aktuali.
4 skirtingų dienų taisyklė: kasdien valgome skirtingas kruopas ar košes bei skirtingus užkandžius. Kam? Tam, kad gauti kuo didesnę maisto įvairovę. Kuo įvairiau – tuo geriau ir skonio receptoriukams ir organizmui, kuris išalkęs vitaminų, mineralų ir kitų gerų dalykėlių.
Tai va, šiandien po sporto nusprendžiau pasimėgauti bolivine balanda (kinva).
Prireikė:
70g kinvos
70 g pomidoro (1 vid. dydžio pomidoras)
70 g ridikų (2-3 vnt.)
10 g saulėgrąžų daigų (maža saujelė)
žiupsnelis “Santamaria” persilado prieskonių
Kaip jas pasiruošiau ? Iš vakaro užmerkiau kruopelytes, ryte jas šiek tiek paviriau. Susipjausčiau ingredientus, pabarsčiau prieskoniukais ir vuolia, kinva jau sproginėja mano burnoje.
Kas man iš to ? Angliavandeniai 50 g. Baltymai 11 g. Riebalai 5 g. Kalorijos 290 kcal.
Kas dar? Lengvas, geras jausmas, energijos užtaisas ir laimingas skrandis.