
Pica su speltos miltais
Picų galime rasti įvairiausių… šį kartą mes gaminome mūsų akimis paprastą picą, kurią galite kiekvienas išsikepti namuose.
Ingredientai:
- Speltos miltų mišinys picai – 300 g
- Pievagrybiai – 6 vnt.
- Raudonas svogūnas – 1 vnt.
- Pekano riešutai – 1 sauja smulkintų
- Rukola – 2 saujos
- Sūris (kokį norite, tokį rinkitės) – 150 gr
- Trintų pomidorų pasta 150 g arba susitrinkite pomidorus su druska, pipirais
- Didieji špinatai 2 saujos
- Mocarela 450 g.
- Jelapenas ar čili pipirai – kiek norisi
- Alyvuogių aliejus – 100 g.
- Rozmarinas – 2 šakelės
*iš miltų mišinio išeitų viena storesnio pado pica arba dvi plonesnio pado picos.
✅ 1. Užmaišyti picos tešlą ir palikti ją pailsėti 90 min;
✅ 2. Tešlą išminkyti ir pasiruošti padą picai;
✅ 3. Picos padą apšlakstyti aliejumi ir pabarstyti šiek tiek pipirų, tuomet jį uždengti nuplautais nesmulkintais špinatais;
✅ 4. Ant picos pado užtepkite pomidorų pastą arba sutrintus pomidorus. Paskui dėkite griežinėliais supjaustytą raudoną svogūną, griežinėliais supjaustytą mocarelą bei pievagrybius. Pagal skonį dėti susmulkintą jelapeną;
✅ 5. Galiausiai picą padengti tarkuotu jūsų pasirinktu sūriu, rukola, smulkintais pekano riešutais bei rozmarino šakelėmis;
✅ 6. Kepti įkaitintoje orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje apie 50-60 min.
Skaniausi linkėjimai iš Rojaus Daržo 
❗️❗️❗️ Labai svarbu: nepamirškite, jog galite improvizuoti ir sukurti savo šedevrus, mes duodame tik gaires.