Ryžių rizoto su šafranu arba ‚Risotto allo Zafferano‘

Ingredientai

 

Eiga

  1. Keptuvėje ištirpiname sviestą ir jame pakepiname smulkiai pjaustytą svogūną. 
  2. Beriame nevirtus ryžius į keptuvę ir kepiname kelias minutes. 
  3. Pagal tikrą receptą reiktų pilti baltą vyną (100ml) , kelias minutes leisti jam susigerti į ryžius, tačiau ir be jo gaunasi puikus rizoto. Tada po truputi pilame sultinį, gerai išmaišome ir verdame ant silpnos ugnies apie 20-30 min. 
  4. Kai ryžiai taps minkšti dedame šafraną, gerai išmaišome, tada beriame sūrį, vėl gerai išmaišome ir išjungiame ugnį. 
  5. Patiekiant ant viršaus uždėkite kelis šafrano plaušelius. Skanaus!
Įsigyk

Įsigyk "Emocijos tavo lėkštėje" knygą jau dabar!

Įsigyti dabar