Tortas. Jis tobulas. Jis be cukraus.

Su šiuo tortu dalyvavau Lietuvos Sveikatos Mokslų Universiteto (LSMU) Maisto šventėje. Atstovavau savo grupę, t.y. Gyvensenos medicinos programą. Džiugu, kad tortas liko įvertintas, gavo nominaciją ir neliko nei trupinėlio :)))

Dalinuosi DETALIA informacija ir receptu.

Pirmiausia NAUDA.

Tai vienas geriausių ir sveikiausių saldžių patiekalų gaminimo būdas. Pagrindinės priežastys yra tokios:

 

Pasiruošimas gaminimui: Užmerkti anakardžius ir migdolus bent 5 valandoms kambario temperatūros vandenyje.

Gaminimo eiga

Pagrindo paruošimas:

  1. Migdolus, avižų dirbsnius ir datules susmulkiname „S“ formos smulkintuvu iki lipnios masės iš kurios galėtumėte suformuoti torto pagrindą formelėje. Įberti druskos žiupsnelį.
  2. Suformuoti torto formelėje torto pagrindą.

 

Įdaro paruošimas:

  1. Pašildyti šiek tiek kokosų aliejų ir medų, kad būtų skysta masė.
  2. Trintuve susmulkinti anakardžių riešutus ir supilti medų, kokosų aliejų.
  3. Įpilti į masę išspaustos citrinos sultis ir sudėti šv. mėtų lapelius.
  4. Viską sutrinti iki kreminės konsistencijos.
  5. Atskirkite masę į dvi dalis: vieną palikite trintuve, o kitą supilkite ant suformuoto torto pagrindo.
  6. Į likusią masę sudėti braškes ir vėl trinti iki kreminės konsistencijos.
  7. Supilti rožinės spalvos masę į torto formelę.
  8. Papuoškite tortą spanguolėmis, goji uogomis, kokosų drožlėmis ir mėtų lapeliais.
  9. Palikite šaldiklyje bent 3 val. Atsipjaukite, kiek reikia ir vėl laikykite šaldiklyje.
  10. Šiam torto kiekiui geriausia naudoti formą ne didesnę kaip 22 cm.

 

Įsigyk

Įsigyk "Emocijos tavo lėkštėje" knygą jau dabar!

Įsigyti dabar