Tortilijos su avokadų užtepėle

Tortilijas su avokadų užtepėle siūlome tada, kai norisi kažko panašaus į kavinių maistą :))
Ir vis tiek namuose gamintas maistas bus daug kokybiškesnis, skanesnis, energetiškai geriau pakrautas ir žinoma – visada esate tikri, kokius produktus naudojate ir kaip gaminate.
Taigi, taigi…
Ingredientai:
 
  • 6 vnt. meksikietiškos tortilijos 
  • 3 didelės saujos špinatų
  • 1 skardinė raudonųjų pupelių
  • 1 skardinė kukurūzų
  • 3 vnt. saldžiųjų bulvių
  • 200 g pasirinkto sūrio (veganiškas, fermentinis)
  • 1 raudonos paprikos
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • šlakelis citrinos sulčių
  • 3 avokadai
  • druska, pipirai pagal skonį
  • jelapenai, jei mėgstate aštriau
1. Kepinti keptuvėje smulkiai susmulkinta svogūną ir česnaką;
2. Susmulkinti papriką bei jelapeną, taip pat kepinti keptuvėje;
3. Konservuotas pupeles pjaustyti per pusę ir kepinti su kitomis daržovėmis keptuvėje;
4. Dėti į keptuvę smulkintus špinatus, bei kukurūzus iš skardinės;
5. Išvirti saldžiąsias bulves ir jas smulkiai supjaustytas kepinti taip pat;
6. Visą kepintą masę dėti į tortilijas, ant viršaus barstyti sutarkuotą sūrį, perlenkti pusiau ir tuomet jas įdėti į orkaitę;
7. Orkaitėje kepti apie 30-40 min., 170 laipsnių temperatūroje iki kol tortilijos apskrus;
 8. Nuluptus avokadus sutrinti, įdėti šlakelį citrinos, žiupsnelį druskos, pipirų ir išmaišyti. 
 
 
Tortilijas valgyti kartu su avokadų užtepėle.
Skanaus Jums linki fėjos iš Rojaus Daržo!:)
Indai—> Rojaus molis
#rojausdarzas #augurojausdarze #receptai #tortilijos #avokaduuztepele #pietus