Man tai buvo atradimas. Nes rutuliukai, kuriuos įprastai gaminame stovyklose jau kiek pabodę ir kad ir kaip vis dar stebina žmones, norisi naujų atradimų ir skonių. Tai šie buvo tikrai super.
Ingredientai:
200 g. datulių (naudojau RIMI deluxe, nes jos labai minkštos ir lengvai susitrina net rankomis);
150 g. maltų lazdyno riešutų;
2 v.š. kakavos;
Šiek tiek druskos;
12-15 lazdyno riešutų;
Saujos smulkintų lazdyno riešutų.
Šokoladui:
2 v.š. kokosų aliejaus;
2 v.š. kakavos;
1-2 v.š. klevų sirupo ar medaus;
Saujos smulkintų lazdyno riešutų;
šiek tiek druskos.
Gaminam:
Datules iškaulinti ir sudėti į smulkintuvą. Sutrinti iki vientisumo arba jei labai minkštos – sutrinti rankomis. Tada įmaišyti maltus riešutus, kakavą ir pagardinti druska.
Iš gautos masės formuoti norimo dydžio rutuliukus, į kiekvieno vidurį įspaudžiant po lazdyno riešutą. Kiekvieną rutuliuką apvolioti smulkintuose riešutuose ir dėti į šaldiklį pusvalandžiui ar valandai sustingti.
Šokoladui kokosų aliejų ištirpinti ir sumaišyti su kakava bei klevų sirupu.
Atšaldytus saldainius mirkyti šokolade, sudėti ant kepimo popieriaus ir dėti atgal į šaldiklį, kol šokoladas sustings.
Aš saldainius laikiau šaldytuve kelias dienas, nes tiesiog buvo tokie skanūs, kad visiems atėjusiems į svečius daviau ragauti ir mėgautis.
Bet šiaip jei laikysite šaldiklyje tai išsilaikys kelias savaites.