Žirnių ir kukurūzų sriuba su imbieru

4 porcijos

 

Ingredientai:

 

Eiga:

  1. Žaliuosiu skaldytus žirnius galima užsimerkti iš vakaro, tačiau jei to nepadarysite reikės ilgiau virti. Tad verdame juos kol suminkštės.
  2. Svogūną smulkiai supjaustome, imbierą galime sutarkuoti stambia burokine tarka ir keptuvėje pakepinti kol gražiai paruduos (ant sviesto arba aliejaus).
  3. Kai žirniai išvirė, dedame į puodą pakepintą svogūną ir imbierą, skardinę kukurūzų (galite pilti su visu skysčiu), pilame grietinėlę, beriame prieskonius ir patroškiname dar kokias 5 min.
  4. Išvirus, sublenderiuojame sriubą iki vientisos masės (arba jei norite galite palikti šiek tiek smulkių gabaliukų, čia jau pagal kiekvieno skonį).
  5. Patiekti galima su keliomis poro juostelėmis ir lukštentomis kanapių sėklomis. Skanaus!
Įsigyk

Įsigyk "Emocijos tavo lėkštėje" knygą jau dabar!

Įsigyti dabar